Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ηλεκτρικος φραχτης.

Μετα την μεταφορα στα Πιερια,ηταν αναγκη να μπει ενας ηλεκτρικος φραχτης για προστασια απο τις αρκουδες.Ειχε συναδελφος κρουσμα με επιθεση αρκουδας σε χαμηλοτερο σημειο.
Το συστημα αποτελειται.απο τον μετασχηματιστη,τη μπαταρια το συρμα περιφραξης τους μονωτηρες και τις σιδερογωνιες συγκρατησης των μονωτηρων.Προεραιτικα και ενα tester για ελεγχο της τασης σε ολο το φασμα του φραχτη.
Η εγκατασταση ειναι σχετικα ευκολη αρκει το χωμα να ειναι μαλακο για την τοποθετηση των σιδερογωνιων.
Η συνδεση ειναι απλη στον ενα πολο του μετασχηματιστη μπαινει το συρμα περιφραξης και στον αλλο η γειωση.Το συστημα ενεργοποιειται με διακοπτη πανω στο μετασχηματιστη.
Στην αρχη της περιφραξης μπαινουν οι πορτες ,ουσιαστικα ειναι το συρμα περιφραξης με δυο μονωτηρες.
Τοποθετησαμε δυο σειρες συρματος,τα οποια νομιζουμε οτι ειναι αρκετα για να απωθησουν μια αρκουδα.
Ας ελπισουμε οτι τελικα δε θα χρειαστει να λειτουργησει.











Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ.


Καστανιά (Castanea sativa Miller). Ανθίζει τον Ιούνιο δίνει άφθονη γύρη αλλά και νέκταρ. Είναι ένα από τα κυριότερα μελισσοκομικά φυτά γιατί ενδυναμώνει τα μελίσσια και τους εξασφαλίζει σίγουρη επιτυχία  στα πεύκα. Παράλληλα το μέλι που συλλέγεται από την καστανιά είναι εξαιρετικής ποιότητας, σκοτεινόχρωμο, έντονα αρωματικό και αρκετά ανθεκτικό στη θέρμανση (Θρασυβούλου και Μανίκης 1997). Το μέλι καστανιάς έχει χαρακτηριστικά μελιτώματος κατατάσσεται όμως στα ανθόμελα γιατί τα ζάχαρά του είναι αριστερόστροφα.  Τα μελίσσια πρέπει να μεταφέρονται στην καστανιά όταν βρίσκεται στο 25% περίπου της άνθησής της, τούτο γιατί η ανθοφορία της δεν είναι ιδιαίτερα σταθερά από χρονιά σε χρονιά (Τσέλιος, 1986). 

Μεταφορα λοιπον στο καστανο με την ελπιδα οτι και φετος θαναι μια καλη χρονια γιαυτη την ανθοφορια οπως και περσυ


Τα μελισσοκομεια σε παραταξη.


Η κατασκευαστικη ομαδα των Πιεριων δεν εδωσε και τον καλυτερο της εαυτο και ιδου τα αποτελεσματα.Παρολα αυτα οι νεαροι δειχνουν να μη πτοουνται.
Φιλε Ευαγγελε δινω τη περιουσια μου για να σου φυγουν οι πονοι απο τη μεση,αν και εσυ βρηκες το φαρμακο στον κυριο που καθεται διπλα σου.Συνονοματε νασαι παντα καλα και με τη ιδια διαθεση για βοηθεια.                                             


Αυτη ειναι δουλεια για αετοματηδες.Ο Χριστοφορος ακομα αντεχει.


Η παραγωγη βασσιλικου πολτου αρχισε ,τα βαζακια γεμιζουν και θα προσφερουν στους εκλεκτους πελατες ολα τα προτερηματα αυτου του θαυματουργου πολτου.
Για τις παραγγελιες σας το τηλ του Ευαγγελου ειναι 6985016742.


Στην περιοχη εμφανιστηκαν αρκουδες  οποτε η ηλεκτρικη περιφραξη κρινεται αναγκαια.
Θα ακολουθησει post με τις λεπτομερειες τοποθετησης και χρησης.
Καλα μελια σε ολους.