Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΤΣΙΠΟΥΡΟ-08

Τσιπουρο(στεμφυλα).Τα στερεα υπολειμματα που μενουν μετα το στηψιμο των σταφυλιων και περιλαμβανουν τους ποδισκους απο τις ρογες,τις φλουδες,τα σπορια και ποσοτητα λευκους.
Το τσιπουρο ειναι ελληνικο αλκοολουχο ποτο,λεγεται οτι η παραγωγη του ξεκινησε απο μοναχους
του Αγιου Ορους τον 14ο αιωνα(τοτε κανανε τσιπουρο τωρα γιναν κτηματομεσιτες)σιγα σιγα εξαπλωθηκε σε πολλες περιοχες τις Μακεδονιας  και μετεπειτα σε ολη την Ελλαδα.Επειδη ειναι προιον διπλης αποσταξης θεωρειται καθαρο ποτο(γιαυτο και δεν χτυπαει στο κεφαλι).Τα παστα ειναι η καλυτερη συνοδεια του τσιπουρου αλλα προ παντων η καλη παρεα.

                                               Η ζυμωση



Ο Τακης ετοιμαζει την καζανια


Μεθυστικο αποσταγμα


Καλα πηγαμε και φετος 120Kg τσιπουρο διπλοβρασμενο 21 γραδα.
Οσοι πιστοι του τσιπουρου ενδιαφερονται να μου στειλουν την διευθυνση τους για δωρεαν δοκιμη.


13 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σε λίγες μέρες βγάζω κ εγώ το δικό μου τσίπουρο.Θα έχω θέμα.
Καλόπιοτο και του χρόνου με υγεία.

markos aliprantis είπε...

Καλόπιοτο και με υγεία.Χτές έβγαλα και το δικό μου καμιά 20αριά κιλά.Εδώ το κάνουμε με μιά απόσταξη και πιό ελαφρύ(γύρω στα 18 γράδα)και το προϊόν που βγαίνει το λέμε Σούμα.Θέλω όποτε μπορέσεις να μου πείς πώς γίνεται η δεύτερη απόσταξη.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια ευχαριστω καλοπιοτα ναναι και ναμαστε ολοι γεροι να τα πιουμε και του χρονου.Μαρκο στην διπλοβραση βαζεις ολο το τσιπουρο τις πρωτης αποσταξης,γλυκανισο 10-16 Kg στην καζανια(αναλογως το καζανι).ΠΡΟΣΟΧΗ η μεταβραση θελει σχολαστικη καθαριοτητα,τα παντα πλενονται με ξυδι και χοντρο αλατι.Το κοβεις μολις αρχισει και γινεται γαλα.

Corfu bee είπε...

Αν και εμείς στην Κέρκυρα δεν έχω ακούσει να κάνουμε τσίπουρο αλλά τουλάχιστον όταν το βρούμε το τιμάμε δεόντως ... το τσίπουρο γίνετε από κρασοστάφυλα αφοί πρώτα τα τρίψουμε και πάρουμε το κρασί έτσι ?? αυτο που μένει τα τσίπουρα που λέμε εμείς εδώ μετά δεν ξινίζουν ?? Τα καζάνια πρέπει να δηλώνονται δηλαδή παίρνει κανείς άδεια ?? υπάρχουν στο εμπόριο τέτοια ??? πως φαίνεται ο άσχετος ε

Ανώνυμος είπε...

Κωστα ολοι ασχετοι ημασταν αλλα μαθαμε μη κολωνεις,εδω θα μαθω εγω μελισσοκομια.Απαντησεις...τα τσαμπουρα ζυμωνονται μεσα σε πλαστικα βαρελια,θελουν ανακατεμα καθε μερα για 20 μερες δεν ξυνιζουν.Τα καζανια αγοραζονται απο παλαιοτερους,νεες αδειες δεν δινονται παρα μονο στις οινοποιιες(κατι λεγαμε για μονοπωλια)Για να βρασεις τα τσιπουρα βγαζεις 24ωρες αδειες απο το τελωνειο.Αν θελεις να κανεις μονος σου ειναι παρανομο.
ΑΝ παρολα αυτα καποιος θελει να κανει αποσταξη χωρις αδεια δεν πρεπει να το ξερει ουτε η γυναικα του.Στειλε στο mail μου την διευθυνση σου για να το δοκιμασεις.

Exagono είπε...

Συνεχεια.Ξεχασα να αναφερω οτι τα πρωτα 2 λιτρα τις διπλοβρασης τα πετας και τα υπολοιπα 2 τα κρατας για εντριβες(καθαρο οινοπνευμα)

zepos είπε...

http://www.kleftakis.gr/apostakthres.html

Αυτοί τα πουλάνε αβέρτα...Δεν το ξέρουν ότι είναι παράνομη η απόσταξη;

Corfu bee είπε...

Fori σε ευχαριστώ για την προσφορά σου όμως δεν είναι λίγο μακριά η Κέρκυρα να στειλης

Exagono είπε...

zepo επεσα απο τα συνεφα αλλο να πουλας αποστακτηρες και αλλο να διαφημιζεις οτι μπορεις να αποσταξεις οτι θελεις σπιτι σου.ΚΩΣΤΑ εδω θα στειλω στην Παρο,νομιζω οτι εισαι πιο κοντα.

Corfu bee είπε...

Fori σε ευχαριστώ πολύ το πίνουμε(εγώ και η σύζυγος ) στην υγειά σου να είσαι πάντα καλά ....Υπέροχο και κατεβαίνει το άτιμο ...

Ανώνυμος είπε...

θελω φωτογραφια του ΑΡΗ στο blogσου για να γεμισει η σελιδα σου

Beebbc and sv2bbc είπε...

Fori ειναι α ρ ι σ τ ο.Ευχομαι του χρονου και ρακομελο,

Καίτη Γκιάλη είπε...

Η ιστοσελίδα βιοΠοιότητα - BIOPOIOTITA.GR δημιουργήθηκε για να συμβάλλει αποτελεσματικά στην προβολή – παρουσίαση και προώθηση εγγυημένων, ασφαλή τροφίμων και ποτών που παράγονται με βιολογικές ή παραδοσιακές μεθόδους φιλικές στο περιβάλλον.
Αν θέλετε να προβάλλεται τα ποιοτικά προϊόντα σας επικοινωνήστε μαζί μας
www.biopoiotita.gr