Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΟΙΣΤΡΟΣ.

Φετος ειναι η πρωτη μου ανοιξη που ειπα να ασχοληθω με τα μελισσακια λιγο πιο σοβαρα,παρολο τον φορτο εργασιας μου και την καθημερινη μου μετακινηση στην Αριδαια.
Ελα ομως που τα μελισσακια εχουν ορεξη για παιχνιδια,φουντωνουν δεν τους φτανει ο χωρος τους και την κανουν για αλλες πολιτειες.
Δεν πα να κανεις De marie,δεν πα να βαλεις οροφους,δεν πα να κοβεις τα βασιλοκελια,αυτα τρελαινονται και φτιαχνουν περισσοτερα
Ετσι και εγω αποφασισα να τα αφησω να κανουν του κεφαλιου τους  .
Να ακολουθησουν τον δρομο που ακολουθουν χιλιαδες χρονια τωρα,τον δρομο της διαιονησης του ειδους  τους,τη φυσικη σμηνουργια.
Ελπιζω να βρουν ενα καλο σπιτι για να μεινουν και να πολλαπλασιαστουν,ποιος ξερει ισως καποια στιγμη να βρω κανενα απογονο τους.




Τα βασιλοκελια σε παραταξη.


Αφεσμος σε μια αθλια κυψελη.


Και οι μελισσες τρελαθηκαν.



Μεταφορα στο παλιουρι.












11 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Και ο Χρήστος ?
Δέν βοηθάει στο πρόβλημα ?

Exagono είπε...

Φωτη εδω και καιρο τα εχω παρει απο τη φιλοξενη αυλη του Χρηστου Κογκαλιδη,και οπως καταλαβαινεις θα βγαλω μονος μου τα καστανα απο τη φωτια.

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Kαλή συνέχεια! Η σμηνουργία έχει και την ομορφιά της!

μελιΣακης είπε...

Φόρη κάτι δεν έκανες καλά. Αυτά τα βασιλοκέλια δεν είναι σμηνουργίας , είναι διάσωσης.Οι βασίλισσές σου πρέπει να ήταν γριές.Είτε χάθηκαν ,είτε τις αλλάξανε.

markos aliprantis είπε...

Φόρη έτσι πιστεύω και εγώ αν ήταν τα μόνα μέσα στην κυψέλη μάλλον διάσωσης μου φαίνονται

evangelos naxios είπε...

Την καλημερα μου,την αγαπη μου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δεχομαστε παραγγελια για super βασιλισσες (απλως θελουμε καμια 20αρια ημερες λογω αλλων αδελφων) .....η τιμη τους ειναι.......1 κιλο παιδακια (στο καρβουνο,λογω διαιτας) στον Καταχα Πιεριας,και εμεις θα εχουμε το επιδορπιο,.....βασιλικο πολτο.....(1 κιλο βεβαια μονο για εμενα,βαλε και τον Θανο 250 γραμμαρια,επισης τα παιδακια για να μην ειναι ακριβα δεχομαστε να ειναι χοιρινα.......α ! ξεχασα και τσιπουρο.....

Exagono είπε...

Σπυρακο ευχαριστω καλη συνεχεια και σε σενα,Σακη,Μαρκο η βασιλισσα ειναι περσινη.Ευαγγελε Δεκτον.Ρε φιλε το κερασμα στον Καταχα δε χρειαζεται ανταλαγμα.
Παιρνεις τηλεφωνο και το κανονιζουμε αμεσα.Ευχαριστω για το τηλεφωνημα,μου εδωσες θαρος για τη συνεχεια.

Ερευνώντας και μαθαίνω είπε...

Φίλε Φόρη
σίγουρα μου κάνεις πλάκα, τέτοια άσπρα κεριά έχω να δω απο τον καιρό που πήγαινα στην πατρίδα μου (Σέρρες), στην Χαλκιδική ΔΕΝ ΕΧΕΙ αρκετά ανθόμελα την άνοιξη ώστε να ασπρίζουν κεριά(περιοχή Μ. Παναγίας ως Άγιο Νικόλαο) .
Πρόσεχε τώρα στο παλιούρι κινδυνεύεις να μείνεις μόνο με τις κυψέλες αν πάει καλά !
Καλή επιτυχία.

Πορτιάτης είπε...

Φόρη, γνωρίζω την τέχνη σας μόνο από ντοκιμαντέρ... δηλ. δεν γνωρίζω τίποτα!
Εκτιμώ όμως αφάνταστα το γλυκό προϊόν σας: το αγνό μελάκι!

Απ'ότι βλέπω καλά περνάτε οι μελισσοκόμοι! Να'στε καλά, με το μεράκι σας!

...και για να μην το ξεχάσω: στείλε λίγο μέλι προς Χαριλάου μεριά, γιατί πήξαμε από πίκρα! [και λίγο βασιλικό πολτό, για να'χουμε δυνάμεις στη συνέχεια] :)))

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΦΟΡΗ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΠΑΙΝΩ ΠΟΛΥ ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ...ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ !!!!!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Τυχερέ !!!! Πρωινό καφεδάκι στην Ξιφιανή η Αψαλο λουτρό στο πόζαρ και το απογευματάκι γουρουνόπουλο στον Προφήτη Ηλία???