Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ηλεκτρικος φραχτης.

Μετα την μεταφορα στα Πιερια,ηταν αναγκη να μπει ενας ηλεκτρικος φραχτης για προστασια απο τις αρκουδες.Ειχε συναδελφος κρουσμα με επιθεση αρκουδας σε χαμηλοτερο σημειο.
Το συστημα αποτελειται.απο τον μετασχηματιστη,τη μπαταρια το συρμα περιφραξης τους μονωτηρες και τις σιδερογωνιες συγκρατησης των μονωτηρων.Προεραιτικα και ενα tester για ελεγχο της τασης σε ολο το φασμα του φραχτη.
Η εγκατασταση ειναι σχετικα ευκολη αρκει το χωμα να ειναι μαλακο για την τοποθετηση των σιδερογωνιων.
Η συνδεση ειναι απλη στον ενα πολο του μετασχηματιστη μπαινει το συρμα περιφραξης και στον αλλο η γειωση.Το συστημα ενεργοποιειται με διακοπτη πανω στο μετασχηματιστη.
Στην αρχη της περιφραξης μπαινουν οι πορτες ,ουσιαστικα ειναι το συρμα περιφραξης με δυο μονωτηρες.
Τοποθετησαμε δυο σειρες συρματος,τα οποια νομιζουμε οτι ειναι αρκετα για να απωθησουν μια αρκουδα.
Ας ελπισουμε οτι τελικα δε θα χρειαστει να λειτουργησει.











14 σχόλια:

Unknown είπε...

Μια ερωτηση...Ποια συσκευη ειναι και απο που μπορω να την προμηθευτω;

Exagono είπε...

Πετρο απο καταστηματα με κτηνοτροφικο εξοπλισμο,αν εισαι θεσσαλονικη απο τη γιαννιτσων,αλιως κανε μια βολτα στο ιντερνετ εχει δεκαδες αντισοιχα προιοντα.

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

πολυμήχανος!!!!!!!!!

lingistis είπε...

κ. Μουρατίδη εύχομαι να πάνε καλά τα μελίσσια στα κάστανα!

Για την περίφραξη δεν αρκούν δύο σειρές. Θέλεις τουλάχιστον 4 και σε συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους. Επίσης πρέπει να υπάρχει και δάπεδο που να βοηθάει στην σωστή λειτουργία της, αυτό είναι στην ουσία ένα κοτετσόσυρμα απλωμένο περιφερειακά. Έχω επισκεφτεί πολλά μελισσοκομεία όπου η αρκούδα εύκολα έκανε έφοδο με αρκετές ζημιές με ηλεκτροφόρο περιφράξεις γιατί δεν ήταν σωστά στημένες. Σας τα γράφω αυτά γιατί αναφέρετε περιστατικό εκεί κοντά και θα ήταν άδικο να υποστείτε ζημιά παρόλο τα μέτρα που έχετε λάβει.

Σχετικές λεπτομέρειες έχουνε δημοσιευτεί και εδώ http://melissologia.great-forum.com/t90-topic

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Αχρείαστο να είναι, μαλλον καλό όταν υπάρχει.
Καλές σοδειές και δυνατά μελίσσια Φόρη.

Κώστας Κανής είπε...

Συνάδελφοι φτιάχνει ένας φίλος μου ηλεκτρολόγος μηχάνημα οικονομικό και πολύ δυνατό.....

Ανώνυμος είπε...

Μια 3η σειρα με συρμα θα ηταν επιθυμητη,οσο για το κοτετσοσυρμα που λεει ο φιλος δεν χρειαζεται καθοτι η αρκουδα(η τετραποδη)εχει υγρη μυτη με την οποια αγγιζει τον ηλεκτροφορο αγωγο και δεν φοραει παπουτσια που εχουν μια σχετικη μονωση.

Dimitris T είπε...

Φιλε Κωστα Κανη θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για τον φιλο ηλεκτρολογο που κατασκευαζει τετοια μηχανηματα. Σε παρακαλω επικοινωνησε μαζι μου για να μου δωσεις τα στοιχεια του. Το email μου ειναι dimtsam@gmail.com

Dimitris Iatrou είπε...

Πολύ καλή δουλειά (αχρείαστο να είναι) :-)

Όποιος θέλει οικονομικά ένα αξιόπιστο μηχάνημα μπορεί να μου στείλει mail στο iatrou.notred@gmail.com

Είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός και έχω κατασκευάσει ένα μηχάνημα πολύ καλύτερης τεχνολογίας από αυτά του εμπορίου.
Το έχω δοκιμάσει με επιτυχία στα μελίσσια του πατέρα μου που τα έχει κυριολεκτικά στο σπίτι της αρκούδας (Ζαγόρια Ήπειρος) και σε άλλους φίλους μελισσοκόμους της περιοχής μου.
Η κατασκευή μου λειτουργεί χωρίς ρελέ, δίνει τον παλμό ηλεκτρονικά και έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.
Ευχαριστώ

vioannis είπε...

Με ενδιαφερει και εμενα καποια συνεργασια μια ενημερωση σχετικα με το παραπανω μηχανημα Το e-mail μου για επικοινωνια ειναι vioannis@ymail.com

rageagainstgods είπε...

Πολύ καλό το μηχάνημα του Dimitris Iatrou. Το χρησιμοποίησα 2 μήνες και κάτι (έλατο-βελανιδιά) σε μέρος με έντονη παρουσία αρκούδας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Με το μεγάλο πάνελ είχα το κεφάλι μου ήσυχο τις συννεφιασμένες μέρες του Ιουνίου (είχαμε πολλές φέτος) και δεν βρήκα ποτέ την μπαταρία αφόρτιστη. Αντίστοιχα μηχανήματα στην αγορά (22 kv) είναι απλησίαστα για μικρο-μεσαίους μελισσοκόμους.

Marie είπε...

Επικοινωνία: blansr12@gmail.com
Αναγνώρισα δανειστή στον τομέα των δανείων και των επενδύσεων. Έχω ένα κεφάλαιο των 15 € 720.000 που θα μου χρησιμεύσει για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ιδιωτικά δάνεια κυμαίνονται από 10.000 € έως 10 € 720,000 σε οποιοδήποτε σοβαρό άτομο μπορεί να κάνει καλή χρήση και καλή επιστροφή των κεφαλαίων. 2% επιτόκιο από ένα χρόνο, σύμφωνα με το δάνεισε ποσό, επειδή είναι ιδιαίτερα δεν θέλω να παραβιάζουν το νόμο τοκογλυφίας. Μπορείτε να επιστρέψει πάνω από 5 έως 25 χρόνια ή περισσότερο και το μέγιστο ποσό του δανείου, σύμφωνα με. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου: blansr12@gmail.com

Anna είπε...

Ενδιαφέρομε και εγώ για το μηχάνημα.θα ήθελα μια επικοινωνία μαζί σας..ampianna@gmail.com

Γιωργος είπε...

Καλησπέρα έχω κάνει την σύνδεσμολόγια να είναι όλη η εγκατάσταση έξω από τον φράχτη αν θέλω να την βάλω μέσα από τον φράχτη αλλάζει κάτι στην σύνδεσμολόγια;