Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.


Στο πλαισιο της AGROTICA το  Ινστιτουτο Γεωπονικων Επιστημων(Κληροδοτημα Ιφιγενειας Συγγρου) διοργανωσε ημεριδα με μελισσοκομικα θεματα.
Το ενδιαφερον του κοσμου τεραστιο,η αιθουσα πολυ μικρη για να βολεψει τοσο μεγαλο αριθμο.Μεταφορα σε μεγαλυτερη αιθουσα με οτι αυτο συνεπαγεται,κρυα αιθουσα αδυναμια σε οπτικοακουστικα μεσα και ουσιαστικο black out των διοργανωτων.
Οι παρουσιαστες της εκδηλωσης γνωριζαν περισσοτερα για τον ενδυματολογικο κωδικα παρα απο μελισσομια.Μια εκδηλωση που σκοπο ειχε περισσοτερο να αναδειξει το Ινστιτουτο και τους εισηγητες παρα να δωσει καποιες λυσεις στα προβληματα που αντιμετοπιζει η μελισσοκομια σημερα.
Το κουπι τελικα το τραβηξαν οι συνηθεις υποπτοι η κα Χατζινα και ο κος Θρασυβουλου.
Στα πλαισια της παρουσιασης ακουσαμε απο καποιον εισηγητη τα τεραστια κερδη που μπορει να σου αποφερει η μελισσοκομια με νουμερα που  προφανως αφορουν μελισσοκομους στην Αυστραλια και Ν.Ζηλανδια τονους μελι τονους γυρη και βασιλικο πολτο.
Ακουσαμε για ιστοριες επιτυχιας ανθρωπων που εγκατελειψαν την πολη για να γινουν πολυ επιτυχημενοι μελισσοκομοι.
Ακουσαμε την προσπαθεια αυτων των ανθρωπων να στρεψουν τους νεους προς αυτο το επικερδες και ευχαριστο επαγγελμα,χωρις να αναφερονται στα προβληματα,το κοστος και τον κοπο που χρειαζεται μια μελισσοκομικη επιχειρηση.χονδρικα 70.000-80.000 για 200 μελισσια συμφωνα με ερευνα του ΑΠΘ.
Ουσιαστικα ηταν μια παρουσιαση με εμφανη τα σημαδια του Βρετανικου και Αμερικανικου marketing που σκοπο εχει να σε ανεβασει με φανφαρες και να σε
κανει μελοντικο μελισσοκομο.
Το αποκορυφωμα ολων ηταν το εντυπο που μας δοθηκε εχθροι και ασθενειες της μελισσας.
Οπου στη θεραπεια της Αμερικανικης και Ευρωπαικης σηψης αναφερεται σε θεραπεια που ολοι οι μελισσοκομοι θελουμε να ξεχασουμε.
Θεραπεια με το αντιβιοτικο τεραμυκινη,δυστυχως αυτο δεν εγινε αντιληπτο εκεινη τη στιγμη  αλλα μερες αργοτερα οταν τελικα διαβαστηκε το εντυπο.




Γενικα  μου εδωσαν την εντυπωση οτι δεν εχουν ιδεα απο μελισσοκομια αλλα μπορουν να σε πλασαρουν ενα προιον τοσο ωραια ωστε να το αγορασεις αμεσα.



1 σχόλιο:

evangelos naxios είπε...

αυτούς τους Αθηναίους,δεν ξέρω ,χωρις να τους γνωρίζω,αλλά δεν με ενέπνεαν ποτέ.
Βλέπεις είμαστε "κακομαθημένοι" Θρασυβούλου γαρ το αίτιο........έμαθα "αποστρατεύθηκε" να τον έχει ο Θεός καλά!

τώρα με την τεχνοοικονομική μελέτη για 200 μελίσσια,μήπως είναι πολλά τα αναφερόμενα???